50 tinten patchwork

50 tinten patchwork

Ik ben niet zo van het liggen en bakken in de zon. Ik zie hier heel veel toeristen dat wel doen, smeren zich in met factor 150 en duiken op een handdoek en wentelen maar in de vettige laag.

IK heb me zeggen en spreken 1x ingesmeerd met factor 50 van de HEMA, en toen was ik toch nog ligt verpiept, daarna heb ik dat spul niet meer gebruikt. En ik ben retebruin. Maar wel 50 tinten retebruin. Want er zijn wel 4 soorten bandjes, badpak of bikini, lang bikinibroekje of dat andere bikinibroekje, kortebroek, iets lagere korte broek, mouwtjes en mouwloos.

O ja en de Panda variatie: zonnebril op en af. Het boeit me niet zo. Niet bedekte delen zijn diepbruin, bedekte delen, een tintje of tig lichter en soms nog bijna wit. De kippendijen van bovenarmen doen ook niet rondom mee heb ik pas ontdekt, ah wat boeit het.

Een paar dagen geleden zwabberde ik weer eens doelloos voer white beach, op weg naar mijn favo tentje, met luie strandstoelen en betaalbaar eten, en weg van alle drukte. En ik constateerde dat mijn buik wel ernstig achter blijft bij bijvoorbeeld mijn rug, die door het snorkelen heftig is bijgekleurd.
Dus ik heb de voorkant maar eens wat aandacht gegeven. stoeltje naar de zon gedraaid en dan zwemmen, zonnen, zwemmen, zonnen, tot je schele koppijn hebt van de warmte en ribbel-vingers van het koude water.

Echt vele is het niet opgeschoten, maar verbranden doe ik dus ook niet. de decolleté is weer helemaal bijgekleurd, de bovenbenen hebben zo hun eigen bruinings-schema en mijn buik had een off-dag denk ik, off white…..echt veel kleur is er niet bijgekomen, niet eens rood. En ik heb toch minstens een uur in de felle tropenzon gehangen. Ik zou pimpelpaars moeten zijn.
Die zie je hier ook lopen, toeristen die zich vergissen, met van die ielig bleke huidjes en dan denken dat je alleen bruin wordt als je vol in de zon gaat, end an hangen binnen een half uur de vellen er bij.
Knalrood zijn sommigen, en met een mini beetje fantasie zie je de pijn.

Nou vergeet het maar, mijn huid is van olifantenkwaliteit en zelfs zonder beschermingsfactor verbrand ik niet. Maar ik ben wel net een landkaart, met zijweggetjes, witte vlakken en gekleurde gebieden gescheiden door hoofdwegen.

50 tinten bruin in een heel persoonlijke patchwork uitvoering.

Leuk artikel? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *