Een visum verlenging aanvragen in de Filipijnen

Een visum verlenging aanvragen in de Filipijnen

Voordat ik vertrok in 2015,  heb ik een 59 dagen visum aangevraagd bij de Filipijnse Ambassade in Den Haag. Dat werd aangemoedigd op de website van het Filipijnse Immigratiebureau. (BOI). Waar je dan wel op moet letten bij aankomst is dat de douane ook echt die 59 dagen toekent, want stempelen ze een 29 dagen visum in je paspoort, dan heb je het nakijken. Ik heb dan ook mijn paspoort overhandigd met vermoeide kop van 15 uur non-stop vliegen, met de woorden: 59 days please. En het betaalbewijs van de visum aanvraag bij de hand gehouden, just in case.

Het verliep vlekkeloos. Ik kreeg een ienemini stempeltje wat mijn, in Nederland gekochte, visum voor 59 dagen activeerde.

Visum FilipijnenNa 50 dagen ongeveer ben ik begonnen met het in orde maken van mijn papieren voor de visum verlenging, en omdat ik langer dan 59 dagen in het land bleef, moest ik ook een ACR-I-Card aanvragen. Dat is verplicht! Ook al vertrek je daarna binnen 2 weken, je moet deze kaart aanvragen.  Als je zover bent, dan moet je goed opletten bij welk kantoor je binnenloopt want niet ieder immigratie-kantoor mag een ACR-I-Card verstrekken. Dus het is handig bij een District-kantoor binnen te lopen. Het papierwerk is wat omslachtig, maar bij het BOI District Office Batangas waar ik ben geweest waren ze uiterst vriendelijk en hebben ze me geholpen met alle formulieren. Zorg ervoor dat je:

  • een kopie van de bio pagina van je paspoort bij je hebt
  • een kopie van je eerste visum (pagina in je paspoort dus)
  • voldoende 2×2 pasfoto’s, dat is een heel raar formaat, maar de Filipijnse fotograaf weet wel welke en hoe je er op moet staan (witte achtergrond, geen bril op enz.)
  • voldoende contant geld om te betalen, ze accepteren geen creditcard.

Alle informatie vind je op de website van het BOI:

Voor je visum verlenging klik je hier

Voor je ACR-I-Card klik je hier

Ook vind je daar de bedragen die je moet meenemen. Laat je niet verwarren door het feit dat sommige bedragen in US$ staan vermeld, je betaald in PHP, dus even omrekenen en voldoende pesos meenemen.

Visum Filipijnen toerist

Je kunt, als je eenmaal in het land bent vrij eenvoudig je toeristen visum verlengen. Je hebt geen bewijs van inkomen of financiële draagkracht nodig en ook geen uitreisticket.

Wat er gebeurt is dat ze je paspoort checken met de zwarte lijst (blacklist) de signalerings-lijst (Watchlist) en de database van de Veiligheidsdienst van de Filipijnen. Als je daar niet op voorkomt op het moment van je visum aanvraag, krijg je een visum.

Je kunt per keer voor 1 of 2 maanden verlengen. kosten zijn 1.740 pesos voor 1 maand en 2.240 pesos voor 2 maanden (prijs januari 2016) wil je voor 6 maanden verlengen dan moet je naar een hoofdkantoor. Ook hiervoor geldt weer: op de website van het BOI vind je de lijst met adresen van kantoren (Field-Offices and District-Offices) en wat ze mogen verstrekken. Staat dat wat jij nodig hebt er niet bij, dan zul je naar een ander kantoor moeten reizen. Houdt er rekening mee dat je bijvoorbeeld je ACR-I-Card niet direct mee krijgt. En soms ook je visum niet, soms moet je een dagje wachten.

Vraag je voor het eerst een visum aan bij de Ambassade in Den Haag moet je meer bijlagen meenemen. Tenminste, ten tijde dat ik ging wel (2015). Ik moest, naast de kopie paspoort en 2 pasfoto’s ook een

  • uitreis/doorreis ticket hebben,
  • een bewijs van vermogen/inkomen en
  • een referentie in Nederland opgeven.

Kijk het voor je begint met je aanvraag alles even na op de website van de Ambassade. Niets zo veranderlijk als visum regels en visum kosten. Ook in Den Haag moet je contant betalen. En ook daar tref je weer vriendelijk en behulpzaam personeel.

Wil je meer lezen over mijn visum aanvraag in Den Haag klik dan hier, dan opent de pagina van mijn andere website in een nieuw venster.

Wil je meer weten over de aanvraag van mijn eerste visum verlenging in Batangas met een jarige Office-Chief? Klik dan hier, ook dan opent de betreffende pagina in een nieuw venster.

En mijn visum verlenging in Dumaguete daar kun je hier alles over lezen. 

Al deze artikelen zijn in het Engels.

 

Emigreren Filipijnen adviesHeb jij vragen over reizen naar of wonen en reizen in de Filipijnen?

Neem dan contact met mij op.

Het contactformulier vind je hier >> KLIK

 

 

 

Leuk artikel? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *