Huisje, boompje, beestje

Huisje, boompje, beestje

Mijn nederige stulpje staat zo goed als op het strand, het is 5 stappen lopen van mijn buitenkeuken, mijn koude douche en mijn bed naar het witte koraalzand, de horizon in de verte en de branding.

Idyllisch, heel erg idyllisch.

Er zit ook een B-kant aan mijn woonplek. Er zijn, door het lege land naast me wat ze nu aan het schoonmaken zijn, erg veel kakkerlakken. Van die grote, die migreren van dat land richting mijn huis om een nieuwe woonplek te zoeken. Momenteel woon ik dus tussen de mottenballen, want kakkerlakken haten mottenballen, ik ook, maar ik haat kakkerlakken nog meer.

Een andere B-kant is de mieren, daar schreef ik al over. Hoewel die niet specifiek voor het strandleven zijn, net zo min als de tientallen wilde katten, wilde honden en loslopende hanen en kippen. Net zo min als de ratten.

Ratten?

Ja, ratten, formaat kleine kat, prachtig glanzende lichtbruine vacht en razendsnel en aanwezig. Je merkt er niks van tot er een kokosnoot naar beneden valt.

Oda, kijk wat een rare kokosnoot,
hij lijkt wel opengeknaagt
dat is hij ook
oh, zitten er dieren in de palmbomen dan die dat doen
ja
welk dier doet dat dan?
een rat
een rat????? (paniek modus aan)
ja, ratten knagen ze open en dan vallen ze naar beneden
dus de geluiden die ik snachts op het nipa dak hoor……..(mijn stem valt weg en Oda hoort de paniek)
ja, bae, dat zijn ratten, of in ieder geval een rat

OMG!

maar je hebt een kat toch?
die rode?
ja die
dat is een heel kleine kat
ja maar ze is heel fel
en ze houdt de ratten van je huisje weg.

dan ga ik haar dagelijks eten geven
ze is trouwens zwanger
misschien kun je een kitten adopteren
dan heb je een tamme huiskat
met jouw open dak is dat niet zo’n raar idee
katten jagen ook op kakkerlakken

heerlijk geruststellend gesprek weer Oda, dank je wel
you are welcome bae.

Dus nu voed ik trouw elke dag een zwerfkat, ze is overduidelijk (alweer) zwanger en stiekem hoop ik dat ze het nestje ergens rond mijn huisje heeft. Dan kan ik idd de jonge katjes vanaf dag 1 met de hand tam maken. Want de moeder zal nooit tam worden, dat is een illusie. Ze is zo fel en zo agressief.

Mijn kat krijgt geen luxe kattenvoer, ze eet alles, ik week brood voor haar in bakolie met een vleessmaakje, ze krijg kippenbotjes en rijst met restjes vis. Gisteren had ik een plakje smac over, van het goedkopere soort, ik vond het niet te vreten, dus ik heb het vermengd met een restje zacht brood en wat melk, goed prakken en hopla, home made kattenvoer. Ze vrat alsof ze nog nooit te eten had gehad. Soms voeren we haar kippenvel, stukjes kaas en andere lekkere hapjes. Ze slaapt nu op de stoel van de eettafel die op de veranda staat en soms ligt ze lekker op het matje in de ochtendzon.

Ze praat terug en ik noem haar Cat. Net als de leen-hond op het strand geef ik de dieren simpele namen, de leenhond heet Dog. Alleen Rupert heeft een eigenzinnige naam. Maar ja, die kut-haan heeft een ego van hier tot Japan en ‘Kip” past niet echt bij hem.

Cat liep vandaag door mijn cottage, ze is wat brutaal, of misschien zoekt ze een plekje voor haar jongen? Ik moet haar in de gaten houden, want een nest jonge katten in een verloren hoekje van mijn mijn huisje is wel heel erg dichtbij. Buiten is, gezien alle vlooien, misschien een betere optie

Maar nu Cat op de veranda slaapt voel ik me wel iets veiliger als het om de ratten gaat.

Leuk artikel? Deel het!

4 gedachten over “Huisje, boompje, beestje

  1. ik lees iedere keer met belangstelling je post kan ik me een beetje een idee vormen hoe het leven daar is ,visa heb ik al ,inenting ,ik zou eerst in december gaan is uitgesteld tot eind mei dan vertrek ik gaan naar mijn verloofde daar ,kan ik nog een beetje doorsparen en dan een huisje zoeken eerst alle papieren regelen om te trouwen met haar daar uiteraard kerkelijk maar ja gelukig maakt zij en jij een beetje wegwijs ,ik moet me wel beseffen dat mede dank zij jou blog het leven niet zo luxe is zo kwam ana er niet over uit dat ik een vaatwasser heb en senseo ja eigenlijk alles .maar ja heb nog dik 4,5 maand de tijd .gelukkig bestaat er internet .groetjes michael tips zijn welkom uiteraard

    1. Hi Micheal, dank je wel voor het meelezen op Hallo Aarde. Misschien haal je ook nog tips ter voorbereiding van mijn website LeavingHolland.com, deze is in het Engels maar dat lijkt me gezien je a.s. verhuizing geen probleem 😉 En mijn YouTube kanaal natuurlijk.
      Ik wens je veel woonplezier in de Filippijnen, geen vaatwasser meer, man wat een cultuurschok zul jij beleven, hahaha. Leuk dat je meeleest!

  2. Heb ook een kitten tam gemaakt, omdat ik 1 x een rat IN mijn keuken zag lopen. Ze liep mij overal achterna, wist zelf dat ze haar behoeften (allebei) op de kattebak (teil met kattegrit)kan doen en ik weet dat mijn hulp, zoon en 1 kleindochter zo met haar om gaan dat ze nog steeds lief en aardig is als ik terug kom in maart. Heb haar eerst 1 week opgesloten in een slaapkamer en toen ze goed aan mij gewend was langzamerhand meer vrijheid gegeven. Gelukkig is ze niet bang voor de hond, maar maakt ze een hoge rug en dikke staart en speelt zelfs met de staart van Tinker. Sterkte met je huisdieren

    1. Ik hoop uit het nest van Cat een kitten tam te maken. Ik denk dat ik met Cat niet veel verder kom dan praten en voeren. Maar het is wel gezellig zo’n beestje om je heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *