Sjakie, de Spin in de kast onder de trap

Sjakie, de Spin in de kast onder de trap

Ik mest de kast onder de trap uit. Als je bij mij op de WC zit is er voor je een deurtje, als je die opent zie je mijn vazen en een vochtvreter die ik zelden vervang. Het is een nare donkere plek in huis die kast en ik noem hem altijd de Spinnenkast. Ooit wilde ik een spin vangen, die kroop tussen de deur en de vloer door de kast in, dus nu is het de officiële woonplaats van Sjakie.

Ik doe niet veel met die kast, zoals gezegd: er staat een vochtvreter die ik vergeet. En als ik eens een bosje bloemen koop of krijg dan moet die deur open, pak in een vaas en klap de deur weer dicht. Weekje later, afhankelijk van de kwaliteit van de bloemen doe ik dat nog een keer om de vaas weer terug te zetten.

Die kast moet leeg, de vazen uitgezocht en verkocht of weggegooid. Dus ik rommel in het half duister en vraag me af waar Sjakie is. Zit hij angstig in een hoekje? of hangt hij dreigend in zijn web wachtend tot ik in de buurt kom om toe te slaan met zijn gruwelijke harige spinnen-klauwtje?

Ik haat spinnen!
Wist u dat in spin in de morgen kommer en zorgen brengt? En dat diezelfde spin in zijn hoekje in de avond vrede brengt? ja echt, dat zijn 2 gezegden: een spin in de morgen brengt kommer en zorgen en een avondspin brengt vrede in tweeslachtig beest dus. Wisselvallig ook. Daarom weet je nooit of ze vluchten of ten strijde trekken en zit ik nu met een huivering op mijn rug in die kast te graaien. Godver wat een troep heb ik toch.

Vertelstem!!, roep ik vanuit het halfduister.
Tot uw dienst mevrouw klinkt het achter me.
Vertelstem, weet jij waar Sjakie is?
Sjakie?
Ja duh…die spin die hier woonde?
O, onze huisgenoot, nou die is weg.
Weg?
Ja weg, ik zag hem een paar dagen geleden met koffer langs het plafond lopen, dus ik zeg tegen hem: zo jongeman eindelijk uit de kast gekomen? Waarop ik een venijnige blik toegeworpen kreeg en hij zei dat hij de weide wereld introk. Hij was niet van plan om zich te laten verkopen als een beest.
Altijd al een rare gast gevonden die spin
*zucht*
Ondankbaar ook dus, mompel ik opgelucht tussen de vazen, want hij had hier een prima woonplek.
Ahum, coorrectie
Hoezo correctie Vertelstem, wat heb je nu weer te zeiken?
Met de huidige onzekerheden in dit huis, Beer op Marktplaats, de Mormels weg, makelaars over de vloer overweeg ik ook te verhuizen hoor, tjezus je lijkt wel een bezuinigend bedrijf waar gedwongen ontslagen vallen, heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe wij ons voelen? Jouw huisgenoten?

Nu zucht ik.
Een rijke fantasie hebben is leuk, een Vertelstem is best gezellig, maar soms nemen mijn eigen gedachten een loopje met me, vooral als ik met saaie klusjes bezig ben.

En dat doet me denken aan Erwtkingdom™, mijn sprookje voor volwassen, zou dat het leuk doen in een boek?

Belachelijk idee, brult de Vertelstem plotseling uit het niets.
Ik schrik er van en stoot in het half donker mijn hoofd aan de traptreden.

Gadverdamme, er kriebelt iets in mijn haar……….

Leuk artikel? Deel het!
Reageren is niet mogelijk.