Veranderingen op de website

Veranderingen op de website

Ik ben een rusteloze blogger, dat is, zeker bij mijn Nederlandse lezers wel bekent. Ik heb een soort haat/liefde verhouding met mijn blog-leven. Ik heb er geen moeite mee om mijn wel en wee (tot op zekere hoogte) op het internet te kwakken zodat iedereen kan meegenieten, maar er zijn maanden dat het me aanvliegt en ik de luxaflex meer laat zakken dan andere dagen. Er zijn zelfs dagen dat ik de boel sluit en jankt dat ik nooit meer blog….om vervolgens na een paar maanden (max.!!) met hangende pootjes de boel weer leven in te blazen.

Ook qua thema ben ik een rusteloze tuthola. Ik ben gek op de nieuwste snufjes op thema gebied en ik wil nog wel eens van behangetje veranderen. Zo ook een paar weken geleden. Van Magazine Style naar Blog-style. Van statische pagina naar laatste berichten, van geen zijbalk naar zijbalk. Wat niet verandert is is het bedrijf wat mijn thema’s schrijft, daar ben ik erg tevreden over.

Op allebei mijn blog heb ik de layout verandert. En dat had op Leaving Holland nogal wat voeten in de aarde want daarmee haalde ik de webshop offline. Lui als ik ben moet ik dat nog steeds fixen, maar ik ben niet zo gedisciplineerd en hoewel het in de agenda staat schuif ik het vrolijk voor me uit.

Maar het lijkt nu allemaal weer te werken, de menus zijn naar mijn tevredenheid en de blogs tonen helder, overzichtelijk en naar mijn mening ook wel gebruiksvriendelijk.

De reden voor de verandering is dat uit mijn statistieken bleek dat de meeste mensen toch via een gezocht artikel binnenkwamen (directe link) en niet via de magazine-style voorpagina. Ze bladerden dan via ‘aanbevolen artikelen’ verder. Een Magazine Thema voorpagina doet het minder goed in Google zoekresultaten (iets met boven en onder de ‘vouw’, voor zover dat nog van deze tijd is), en nu houd ik ook rekening met de nieuwste algoritmes van Google.

Soms verlang ik terug naar de tijd dat bloggen nog over schrijven ging, en niet over strategie, marketing, seo en algoritmes. Dat je je niet druk hoefde te maken om snippets, zoekwoorden en bezoekers-hits, bounce rates en andere meuk.

Maar ook ik moet bij blijven op blog gebied en bloggen vanuit een land waar het internet soms zo twijfelachtig van kwaliteit en snelheid is, is op zich al een uitdaging, Want het testen van de laadtijd van mijn website geeft hier heel andere resultaten. En kan per dag verschillen.

Anyway, nieuw behangetje dus en ander menu, hopelijk ook gebruiksvriendelijker. Ik staar in de statistieken naar de bewijzen daarvan, als jullie nu even wat feedback geven in de comments, en eens rustig door de website bladeren, dan kom ik er wel uit met die nieuwe look.

 

Leuk artikel? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *