Visum verlenging in de Filippijnen en het Kostenplaatje

Visum verlenging in de Filippijnen en het Kostenplaatje

Ik kreeg een vraag over de kosten van een toeristen-visum verlenging in the Filippijnen en waar het kantoor van Immigratie zit in Dumaguete. En aangezien het tijd was voor mijn visum verlenging kon ik die laatste vraag beantwoorden in een video, want dat kantoor zit echt wel verstopt en je loopt er zo voorbij.

Waar zit het kantoor van Immigratie in Dumaguete?

Hoe is de prijs van een visum verlenging opgebouwd

Het kan verwarrend zijn, al die prijzen over visa en wat het nu eigenlijk kost en wt de mogelijkheden zijn. En prijzen zijn altijd aan verandering onderhevig. Daarbij is het in de Filippijnen zo dat de kosten per kantoor kunnen verschillen, puur omdat de regels en kosten op verschillende wijzen te interpreteren zijn. Dus pin me niet vast op een paar honderd pesos verschil.

Item
Prijs per 2 maanden
monthly extension fee 1000
visa sticker fee 100
application fee 300
extension certificate fee 500
legal research fee 30
express lane fee 500
express lane fee (certificate) 500
totaal 2930

In Dumaguete kun je nu ook een toeristen-visum voor 6 maanden aanvragen

Dat je nu in Dumaguete ook een visum voor 6 maanden kunt aanvragen is een plus vind ik, je hoeft dus niet meer naar Manila, Cebu, Bacolod of Iloilo.
In maart 2017 betaalde ik voor een verlenging van 6 maanden de volgende kosten:

Item
Prijs per 6 maanden
monthly extension fee 3000
visa sticker fee 100
application fee 900
extension certificate fee 500
legal research fee 30
express lane fee 1500
express lane fee (certificate) 1000
totaal 7030

Als je langer dan 59 dagen in de Filippijnen verblijft heb je aanvullende kosten, die zijn verplicht, je moet namelijk een ACR I-card aanvragen, de prijs die ik in november 2016 betaalde was 2461 php + express lane fee 500 php.

Tussen 1 januari en 31 maart wordt er een telling gedaan van alle visa houders in de Filippijnen, dat heet Annual Report, je bent verplicht je in die periode bij een immigratiekantoor te melden, de kosten zijn 500 pesos, in die maand dat ik dat deed, tegelijkertijd met mijn visum verlenging was mijn investigation fee 10 pesos hoger, namelijk 40 pesos.

Talk to me: Wat zijn jouw visum kosten en welk type visum gebruik jij?

Was dit artikel informatief? Deel het dan met anderen!

Alle informatie op de website hier is gratis beschikbaar. Voor het onderhoud van de website en een incidentele kop koffie als ik zit te schrijven is er een donatie-knop. Bij voorbaat dank!

Leuk artikel? Deel het!

2 gedachten over “Visum verlenging in de Filippijnen en het Kostenplaatje

  1. Leuke video! Iedere keer weer ben ik vergeten wat de Philippijnse munteenheid is en hoeveel hij waard is. Ik heb dus geen idee wat de bedragen waar je het over hebt, waard zijn. Misschien is het handig de waarde er standaard bij te zetten

    1. Ja idd, dat is beter Janneke, dank je voor je opmerking, in de meeste blogs doe ik dat ook wel, maar hier ben ik het stik vergeten. Grofweg komen de totale visa kosten op 131 euro voor een 6 maanden visum (7030 PHP). 1 Filippijnse peso is op 31 maart 2017 0,02 eurocent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *