Zee egels eten op Kagusuan Beach

Zee egels eten op Kagusuan Beach

Mijn favoriete strand op Siquijor is Kagusuan Beach. het ligt in de buurt van Lazi, een klein half uurtje rijden bij mijn huis vandaan. En het is zeker de moeite waard om erheen te gaan. Ondanks dat je sinds kort een milieutoeslag moet betalen als entree. Die is trouwens 30 pesos per persoon en betaal je, nadat je je gegevens op een lijst hebt ingevuld bij de bewaker die boven aan de betonnen trap zit die naar het strand leidt.

Kagusuan Beach biedt een waar schouwspel. grote rosten in het kristal heldere water bieden plek om te snorkelen, en bieden tevens genoeg privé-strandjes zodat je ongestoord kunt genieten. Niet dat het er erg druk is hoor. zelfs op de ‘drukste dagen’ lag er maar een man of 8 verdeeld over de hele lengte van het koraalstrand.

Kagusuan heeft een zandbodem, en het zeegras ligt relatief ver weg in zee, zodat je neit de kans loopt op een zee egel te stappen. Die kleine die je Oda ziet openen in de video prikken niet zo heel erg, maar de grote zwarte met de lange giftige stekels kun je maar beter niet op gaan staan.

In de video opent Oda, omdat hij honger heeft wat zee egels die hij op heeft gedoken wat dieper in zee. Hij probeert mij over te halen zo’n snotterig ding leeg te lepelen.

Mocht je op vakantie naar Siquijor komen en naar Kagusuan Beach gaan, neem dan zelf eten en drinken mee. Er zijn geen restaurants of bars op het strand of in de buurt.

Leuk artikel? Deel het!

Eén gedachte over “Zee egels eten op Kagusuan Beach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *